VRIENDEN VAN GEJA
 
Open 16 september t/m 14 oktober, vrij-, zater- en zondag 14.00-18.00 uur
donderdag (uitsluitend na telef. afspraak) 19.00 – 21.00 uur
Vernissage zondag 16 september 14.00 uur. (kunstenaars aanwezig)
Preview zaterdag 15 september van 14.00 - 18.00 uur
Kunstenaarsborrel zondag 7 oktober (kunstenaars aanwezig)
Persbericht Klik hier
 
BOVENS JAN
Schilderijen
BIRKHOLZ MARION
Schilderijen
EYSSEN TON
Sculpturen
HAMELEERS ANS
Schilderijen
HUIJSKENS MIEN
Schilderijen
KNOPS MARLIES
Schilderijen
LINTELO DORINE
Schilderijen
MARTENS ANNEMIE
Keramiek
TOBBEN JAN
SculpturenBOVENS JAN
Jan Bovens volgde gedurende een lange periode opleidingen op het gebied van tekenen en schilderen en maakte kennis met vele materialen en technieken. Het meeste werk ontstaat in zijn eigen atelier in Meerssen.
De belangrijkste inspiratiebron voor Jan is nog altijd de natuur en met name het landschap.
De vele aardvormen, het lijnenspel, de vlakken en kleuren vormen bij hem boeiende indrukken.
Tijdens een intense beleving van een stukje natuur wordt een snelle schets gemaakt die later als begin kan dienen voor een schilderij.
Naar bovenBIRKHOLZ MARION
Studeerde visuele communicatie in Aken, waarbij de keuze uiteindelijk viel op schilderen en fotografie.
Zij heeft als designer gewerkt in de reclamebranche en bij TV. De laatste jaren is ze fulltime kunstenaar.
Intuïtie in combinatie met spontaniteit zijn de drijvende krachten in het ontstaan van de beelden.
Sporen van erosie en tijd op stenen, oude gevels, schors of zelfs billboards kunnen dergelijke inspiratiebronnen zijn. De objecten moeten een verhaal kunnen vertellen. Het gebruik van acryl gecombineerd met diverse materialen werkt zeer ruimtelijk. Haar werk laat een spoor van diepte, harmonie en waarheid als levende symbolen van vergankelijkheid achter.
Naar bovenEYSSEN TON
Ton is een zeer veelzijdig man. Hij is beeldend kunstenaar - autodidact, fotograaf en beoefent daarnaast Aikido ka (Japanse krijgskunst). Zijn grootste inspiratie bestaat in het creëren van een fantasiebeeld, gevormde door fictie en non-fictie. Deze verbeeldingskracht, vormgegeven in objecten, gebaseerd op beelden die hij in gedachten oproept vanuit onderwerpen uit films, foto’s en details van voorwerpen die abstractievormen tonen.
Vaak geïnspireerd door oude culturen. De uitdrukkingsvorm uit de inspiratie van kunstschatten, de oude gewoontes en kleurrijke van vroegere en hedendaagse levensvormen vind zijn gestalte in symboliek, bezinning, rust, stilte en het spirituele.
Naar bovenHAMELEERS ANS
Haar werk wordt over het algemeen omschreven als 'Teksten in kleur'.
De teksten zijn in de loop van de tijd vervaagd tot ritmische vormen. Het blijven teksten maar de leesbaarheid is ondergeschikt geworden aan de vorm. Kleur speelt een belangrijke rol. De kleuren kunnen vervaagd zijn, maar zijn voor haar essentieel. Door als het ware gelaagd te werken vervagen kleuren in elkaar en zo ontstaat er diepte door bewuste toepassing van kleuren.
Haar techniek is voornamelijk Gemengde Techniek op papier, paneel en collagetechniek. Zij gebruikt de strakke vormentaal van zowel onze eigen als uitheemse letters, die als losse elementen, als bouwstenen zijn voor geheel nieuwe vormen.
Naar bovenHUIJSKENS MIEN
Zij werkt al een aantal jaren fulltime als kunstschilder. Met een niet aflatende energie is ze bijna dagelijks aan het werk in haar prachtige atelier annex galerieruimte in een Midden-Limburgs bedrijvencentrum.
Mien Huijskens volgde opleidingen en cursussen aan verschillende academies in Nederland en België om zich in een breed scala van technieken te bekwamen, waardoor uiteindelijk een zeer authentieke en veelzijdige stijl ontstond.
De inspiratie haalt Mien Huijskens voornamelijk uit reizen naar de Oriënt. Oude culturen hebben reeds lang haar belangstelling en blijven haar fascineren, doch ze wisselt deze ook af met andere thema’s. De voorkeur gaat uit naar geabstraheerde vormen, vaak in gelaagde technieken. Haar kleurgebruik varieert van zeer uitbundig tot de ingetogenheid van aardetinten.
Naar bovenKNOPS MARLIES
Zij volgde haar opleiding aan de Stadsacademie te Maastricht en werkte van 1973 tot 1998 in het onderwijs als docente tekenen, kunstbeschouwing en textiele werkvormen. Daarnaast verzorgde zij in haar eigen atelier diverse cursussen en workshops in verschillende creatieve richtingen.
Bestond haar werk aanvankelijk uit het verbeelden van symbolen, zijnde de diepere laag van ons innerlijk. Momenteel is er meer de behoefte om de alledaagse creativiteit die in ieder mens aanwezig is, gestalte te geven.
Hóé intens kan zij genieten van de zangeres, de pianist, swingende en dansende mensen en keuvelende dames.
Tegenwoordig vervaardigt zij van haar haar modellen ook zeer humoristische keramieken “koppen” met bloemenkapsels.
Naar bovenLINTELO DORINE
De intense oerkracht van de natuur, het vergaan en groei door middel van kleur en materialen weergegeven in harmonie, symmetrie en dan weer in al haar grilligheid, is wat de kunstenares bezighoudt in haar schilderwerk. De aard van het werk is gemengde techniek op paneel met gebruik van acryl, zand, schors, en andere materialen.
Soms zijn er onduidelijke woorden te vinden tussen de materialen die het vergaan van al het bestaande, de tijdelijkheid en de relativiteit weergegeven. De poëtische impressie gaan over vergankelijkheid en het voorbijgaan.
Naar bovenMARTENS ANNEMIE
Het werk van de Hasseltse kunstenares Annemie Martens bestaat voornamelijk uit keramiek objecten en porseleinen draai- en gietwerk. Ook maakt zij juwelen, voornamelijk zilverwerk met soms keramische accenten en zeer fraai uitgevoerde leren tassen.
Haar keramiek objecten worden gekenmerkt door abstracte vormen, design en pure eenvoud.
Via speelse en originele accenten tracht Annemie de grenzen van bestaande kleur- en draaitechnieken af te tasten, wat steeds tot een uniek en intrigerend resultaat leidt.
Naar bovenTOBBEN JAN
Is een beeldenaar en autodidact. Hij zoekt de uitdaging in het bewerken van materiaal dat zijn dienst bewezen heeft om hier een blijvende creatieve vorm aan te geven. Een vorm die de fantasie van de beschouwer moet prikkelen en deze in veel gevallen op het verkeerde been moet zetten. De combinatie van diverse materialen laten je ter afwisseling in een andere realiteit verblijven, terwijl de materie niet gedwongen werd tot het uitbeelden van een specifiek gegeven.
Naar boven